Tečaji

ZA PRIJAVE NA AKTUALNE TEČAJE GLEJ SPODAJ!

V Sloveniji organiziramo mednarodne tečaje z licenco RockDoc. Spodaj so navedeni tečaji, ki so trenuntno na voljo v Sloveniji.

RockTape izhaja iz koncepta FMT (Functional Movement Techniques), ki združuje ogromno naprednih tehnik in znanj. Vse je podrejeno temu, da se telo čimbolj funkcionalno giblje. 

Tečaji so vodeni s strani vrhunskih strokovnjakov na področju kineziotapinga, IASTM tehnik in sorodnih dejavnosti. Po vseh opravljenih tečajih dobite mednarodno licenco in odlično priložnost za sodelovanje v naši mednarodni ekipi.

FMT

BASIC

Osnovni tečaj kineziotapinga. Obravnava se teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome.

“taping movement, not muscles”

FMT

PERFORMANCE

Nadaljevalni tečaj kineziotapinga, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

FMT

BLADES

Mobilizacija mehkih tkiv s pomočjo instrumentov (IASTM- Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization). Predstavljen je koncept gibalne terapije in izboljšanja gibljivosti za osebe z disfunkcionalnim vzorcem gibanja (akutni ali kronični). Zajeta je anatomija, fiziologija in nevrologija miofascialnega mehkega tkiva.

FMT

BLADES ADVANCED

Nadaljevalni tečaj mobilizacije mehkih tkiv z inštrumentom. Predstavljene so napredne tehnike s posebnimi instrumenti, da se preko kože, fascije, miofascialnih točk, mehano-receptorjev, izboljšajo rezultati.

FMT

MOVABILITY

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vsemi naprednimi tehnikami in vajami za gibljivost telesa. Žogice, elastike, masažni valji in ostali pripomočki vam bodo od sedaj redni spremljevalec pri vašem delu.

FMT

CUPPING AND FLOSSING

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vakuumsko terapijo in flossingom. 

NAŠI NASLEDNJI TEČAJI

FMT Basic and Performance 12. – 13. oktober, Maribor
FMT Cupping 16. november, Maribor
FMT Flossing 17. november, Maribor

FMT KINEZIOTAPING TEČAJ: FMT BASIC & FMT PERFORMANCE

12. in 13. oktober –  MARIBOR!

Prijave in vsa vprašanja na e-pošto: info@rocktape.si

Kaj je kineziotaping in RockTape?
Kineziotaping je učinkovita metoda za lajšanje in odpravljanje bolečin na popolnoma naraven način. Z aplikacijo kinezioloških trakov se koža mikroskopsko privzdigne in se ustvari dekompresijski učinek.

Z uporabo kinezioloških trakov se:

 •  izboljša mišična sposobnost
 • zmanjša se mišično vnetje in otekline
 • poveča se območje gibanja
 • izboljša se sklepna stabilnost
 • izboljša se cirkulacija krvi in limfeZa koga je primerna uporaba kinezioloških trakov?
  Za vse! Vse, ki si želimo izboljšati gibanje in odpraviti bolečine. Brez starostne omejitve – za otroke, odrasle in starejše. Ne glede na to ali se ukvarjamo s športom ali ne, bodo kineziološki trakovi vsakomur omogočili svobodno in izboljšano gibanje!

  Želimo vam predstaviti napredno in učinkovito metodo aplikacije kinezioloških trakov. Podjetje RockTape je razvilo popolnoma novo metodo aplikacije kinezioloških trakov, imenovano FMT (Functional Movement Techniques). FMT temelji na konceptu mišic, ki delujejo kot veriga. Naučili se boste napredne aplikacije, ki podpira gibanje, ne mišic, in ne temelji na osnovni metodi aplikacije, ki upošteva le izvor in narastišče mišice.

  Tečaj je razdeljen na dva dela. Prvi dan je FMT Basic, kjer se obravnava teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome. Drugi dan pa je na sporedu FMT Performance, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

  Po zaključenem tečaju dobite tudi licenco RockDoc, ki vam uradno potrjuje delo po FMT metodi.
  Video o tečaju: https://ustvarigibanje.si/tecaji/
  Več o samem tečaju najdete tukaj:
  https://www.rocktape.com/medical/education/fmt-basic-and-performance/

  Termin tečaja: 12. in 13. oktober, od 9h do 17h.
  LevelUp – Trening center, Maribor.

  Predavateljica: mednarodno priznana fizioterapevtka in predavateljica Elzbieta Krzyworzeka.
  Več o njenem delu najdete na https://www.facebook.com/EduCoEdukacjaRehabilitacja-105152943166642/

  Tečaj je v angleščini. S popolnoma osnovnim znanjem angleščine boste lahko zelo dobro sledili tečaju. Spotoma pa bomo na voljo tudi za prevod skozi ves čas tečaja. Ker pa je večina tečaja praktična in v povezavi tudi z ostalimi udeleženci tečaja, je interakcija med skupino zelo dobra in komunikacija dobro poteka.

  Cena: Redna cena za dvodnevni tečaj znaša 360€. Akcijska cena za hitre prijave za dvodnevni tečaj je 270€. Akcija velja le za hitre prijave do 13.9.2019. Kasneje velja redna cena.
  Redna cena za študente znaša 300€. Akcijska cena za študente, za hitre prijave do 13.9.2019, znaša 240€. Za uveljavljanje študentskega popusta je obvezno posredovanje študentske izkaznice.

  Prijava na tečaj: Pišite nam na email naslov info@rocktape.si, da vam pošljemo prijavnico in vse podrobne informacije o plačilu.

  Število mest na tečaju je omejeno, da ohranimo najvišjo kvaliteto tečaja, zato vas prosimo, da se prijavite čim prej in si tako zagotovite svoje mesto na tečaju.

  Na tečaj pridete udobno oblečeni, s svojim zvezkom, pisalom in škarjami. Ves material za sodelovanje prejmete na tečaju.

RockTape tečaj RockPods & RockFloss

16. in 17. november –  MARIBOR!

Prijave in vsa vprašanja na e-pošto: info@rocktape.si

FMT RockFloss

Pod izrazom “flossing” si običajno predstavljamo podobo debelega gumijastega traku, ovitega okoli športnikovih velikih mišic, vendar pa so lahko flossing trakovi odličen pripomoček tudi za klinično oskrbo in dragocen pripomoček za samooskrbo bolnikov in športnikov.

FMT RockFloss odkriva znanost flossinga in fascialnega drsenja za izboljšanje sklepne mobilnosti, za zmanjševanje bolečin in za izboljšanje gibanja. RockFloss je eden izmed najnovejših dodatkov k naboru orodij RockTape, ki omogočajo boljšo opremljenost vsakega zdravnika, terapevta ali trenerja za doseganje vrhunskih rezultatov pri obravnavi pacientov oz. strank.

Tečaj FMT RockFloss predstavlja koncept drsenja kože/fascije/živcev za zmanjševanje oteklin, izboljšanje gibanja in blaženje bolečin z uporabo kompresijskega elastičnega traku. Ta tečaj bo zajemal anatomijo, fiziologijo in nevrologijo učinkov kompresijskega traku na drsenje vezivnega tkiva, trakcijo in kompresijo tkiv.

Predstavljena in integrirana s sodobnimi rehabilitacijskimi koncepti bo obravnava s flossing elastiko (vključno s smernimi in tlačnimi koncepti).

Ta 8-urni tečaj je namenjen različnim strokovnjakom iz zdravstvenega in športnega področja z različnimi stopnjami izkušenj s tehnikami obravnave mehkih tkiv. Zagotovljene bodo vse potrebščine za tečaj. Za udeležbo tečaja FMT RockFloss ni predpogojev.

Ob zaključku tečaja bodo udeleženci zmožni:

 • Definirati, razumeti in integrirati model miofascialnega sekvencioniranja.
 • Odkrivati in raziskovati nevroanatomijo dermalnega in fascialnega podsistema.
 • Prepoznati in demonstrirati nov postopek pregledovanja oz. ocenjevanja

  kože/fascije/gibanja.

 • Opisati in razložiti raziskave, ki se nanašajo na drsenje vezivnega tkiva, uravnavanje bolečine

  in gibalno terapijo.

 • Definirati, vaditi in integrirati tehnike flossinga s trakovi pri obravnavi patologij mehkega

  tkiva, na osnovi tenzije/dekompresije, smeri obravnave tkiv, zunanje spodbude in pritiska.

 • Primerjati, razlikovati in izvajati različne metode sodobnih rehabilitacijskih tehnik obravnave z RockFloss.

FMT RockPods

Miofascialna obravnava z ventuzami obstaja že od zgodnjega 19. stoletja – šele pred kratkim je podoba vijoličnih krogov na hrbtih profesionalnih športnikov vzbudila pozornost in interes za to starodavno miofascialno terapijo. Skodelice oz. ventuze in tehnike so se s časom spremenile, osnova obravnave z ventuzami, ki temelji na sesanju in dekompresiji spodaj ležečih tkiv, pa ostaja enaka.

FMT RockPods odkriva znanost o drsenju tkiv, trakciji in dekompresiji z miofascialnimi ventuzami, ki so enostavne za uporabo. RockPods so eden izmed najnovejših dodatkov k navoru orodij RockTape, ki omogočajo boljšo opremljenost vsakega zdravnika, terapevta ali trenerja za doseganje vrhunskih rezultatov pri obravnavi pacientov oz. strank.

Tečaj FMT RockPods predstavlja koncept dekompresije kože/fascije, kjer lahko s pomočjo miofascialnih ventuz vplivamo na izboljšanje mobilnosti tkiv, pripomoremo k boljšemu gibanju in pomagamo blažiti bolečine. Ta tečaj bo zajemal anatomijo, fiziologijo in nevrologijo učinkov kompresijskega traku na drsenje vezivnega tkiva, trakcijo in kompresijo tkiv. Na tečaju FMT RockPods bomo obravnavali dekompresijo kože in fascije s pomočjo miofascialnih ventuz na osnovi ocene dermalnega in fascialnega sistema. Obravnava z ventuzami (RockPods) bo predstavljena na osnovi literature in nato integrirana v trenutne rehabilitacijske koncepte.

Ta 8-urni tečaj je namenjen različnim strokovnjakom iz zdravstvenega in športnega področja z različnimi stopnjami izkušenj s tehnikami obravnave mehkih tkiv. Zagotovljene bodo vse potrebščine za tečaj. Za udeležbo tečaja FMT RockPods ni predpogojev.

Ob zaključku tečaja bodo udeleženci zmožni:

 • Definirati, razumeti in integrirati model miofascialnega sekvencioniranja.
 • Odkrivati in raziskovati nevroanatomijo dermalnega in fascialnega podsistema.
 • Prepoznati in demonstrirati nov postopek pregledovanja oz. ocenjevanja

  kože/fascije/gibanja.

 • Opisati in razložiti raziskave, ki se nanašajo na drsenje vezivnega tkiva, uravnavanje bolečine

  in gibalno terapijo.

 • Definirati, vaditi in integrirati tehnike flossinga s trakovi pri obravnavi patologij mehkega

  tkiva, na osnovi tenzije/dekompresije, smeri obravnave tkiv, zunanje spodbude in pritiska.

 • Primerjati, razlikovati in izvajati različne metode sodobnih rehabilitacijskih tehnik obravnave z RockPods.

Termin tečaja:

FMT RockPods 16. november 2019, predvidoma od 9h do 17h. FMT RockFloss 17. november 2019, predvidoma od 9h do 17h.

Lokacija: LevelUp – Trening center, Razvanjska cesta 38, Maribor.

Predavateljica: mednarodna fizioterapevtka in predavateljica Elzbieta Krzyworzeka.

Več o njenem delu najdete na https://www.facebook.com/EduCoEdukacjaRehabilitacja- 105152943166642/

Tečaj je v angleščini. S popolnoma osnovnim znanjem angleščine boste lahko zelo dobro sledili tečaju. Spotoma pa bomo na voljo tudi za prevod skozi ves čas tečaja. Ker pa je večina tečaja praktična in v povezavi tudi z ostalimi udeleženci tečaja, je interakcija med skupino zelo dobra in komunikacija dobro poteka.

Več o samem tečaju najdete tukaj: www.ustvarigibanje.si/tecaji www.rocktape.com/medical/education/fmt-rockfloss-rockpods/

Cena:

Akcijska cena za hitre prijave za dvodnevni tečaj je 300€ ali 180€ za en dan tečaja. Akcija velja le za hitre prijave do 18.10.2019. Kasneje velja redna cena.

Redna cena za dvodnevni tečaj znaša 350€ ali 210€ za en dan.
Akcijska cena za študente je do 18.10.2019, ob posredovanju študentske izkaznice, 250€ ali 150€ za en dan. Kasneje velja redna študentska cena – za dvodnevni tečaj 300€ ali 180€ za en dan tečaja.

Orodje:

Ob prijavi na tečaj lahko kupite orodje, ki se uporablja med tečajem. Za vse udeležence imamo pripravljeno ekskluzivno ponudbo, ki ste je deležni le ob prijavi. Več o ponudbi je navedeno v nadaljevanju.

TEČAJA SE LAHKO UDELEŽITE TUDI BREZ NAKUPA ORODJA, SAJ VAM GA LAHKO V ČASU TEČAJA BREZPLAČNO IZPOSODIMO.

Prijava:
Pišite nam na info@rocktape.si, da vam pošljemo prijavnico. Izpolnjeno prijavnico nam pošljite nazaj na isti email naslov. Za tem, vam bomo poslali račun za prijavnino (in izbrano orodje). Pogoj za rezervacijo mesta na tečaju je poravnan del prijavnine v višini 150€. Preostanek zneska se lahko poravna do začetka tečaja. V celoti poravnan znesek je pogoj za udeležbo na tečaju in za izdajo licence RockDoc.

V primeru nakupa lastnega orodja, je potrebno vrednost le-tega pravtako poravnati ob prijavi na tečaj.

Hitre prijave:

Za uveljavljanje akcijskega popusta za hitre prijave je potrebno poravnati del prijavnine v višini 150€ do 18.10.2019. Ob sočasnem nakupu orodja, je potrebno do tega datuma poravnati tudi znesek le- tega. Preostanek zneska se lahko poravna do začetka tečaja. V celoti poravnan znesek je pogoj udeležbo na tečaju in za izdajo licence RockDoc.

Število mest na tečaju je omejeno, da ohranimo najvišjo kvaliteto tečaja, zato vas prosimo, da se prijavite čim prej in si tako zagotovite svoje mesto na tečaju.