Tečaji

ZA PRIJAVE NA POSAMEZNE TEČAJE GLEJ SPODAJ!

V Sloveniji organiziramo mednarodne tečaje z licenco RockDoc. Spodaj so navedeni tečaji, ki so trenuntno na voljo v Sloveniji.

 

RockTape izhaja iz koncepta FMT (Functional Movement Techniques), ki združuje ogromno naprednih tehnik in znanj. Vse je podrejeno temu, da se telo čimbolj funkcionalno giblje. 

 

Tečaji so vodeni s strani vrhunskih strokovnjakov na področju kineziotapinga, IASTM tehnik in sorodnih dejavnosti. Po vseh opravljenih tečajih dobite mednarodno licenco in odlično priložnost za sodelovanje v naši mednarodni ekipi.

FMT

BASIC

Osnovni tečaj kineziotapinga. Obravnava se teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome.

“taping movement, not muscles”

FMT

PERFORMANCE

Nadaljevalni tečaj kineziotapinga, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

FMT

BLADES

Mobilizacija mehkih tkiv s pomočjo instrumentov (IASTM- Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization). Predstavljen je koncept gibalne terapije in izboljšanja gibljivosti za osebe z disfunkcionalnim vzorcem gibanja (akutni ali kronični). Zajeta je anatomija, fiziologija in nevrologija miofascialnega mehkega tkiva.

FMT

BLADES ADVANCED

Nadaljevalni tečaj mobilizacije mehkih tkiv z inštrumentom. Predstavljene so napredne tehnike s posebnimi instrumenti, da se preko kože, fascije, miofascialnih točk, mehano-receptorjev, izboljšajo rezultati.

FMT

MOVABILITY

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vsemi naprednimi tehnikami in vajami za gibljivost telesa. Žogice, elastike, masažni valji in ostali pripomočki vam bodo od sedaj redni spremljevalec pri vašem delu.

FMT

CUPPING AND FLOSSING

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vakuumsko terapijo in flossingom. 

NAŠI NASLEDNJI TEČAJI

FMT Basic and Performance 1. in 2. december
FMT Basic and FMT Blades Januar
FMT Movability and FMT Cupping Februar
FMT Basic and Performance Marec

OBRAZEC ZA PRIJAVO NA TEČAJ:

TEČAJ KINEZIOTAPINGA FMT BASIC & PERFORMANCE 

1. in 2. december- Mozirje

Prijave in vsa vprašanja na e-pošto: info@ustavrigibanje.si

Obrazec za prijavo najdete zgoraj ali pišite na navedeno e-pošto, da vam ga pošljemo.

Kaj je kineziotaping in RockTape?

Kineziotaping je učinkovita metoda za lajšanje in odpravljanje bolečin na popolnoma naraven način. Z aplikacijo kinezioloških trakov se koža mikroskopsko privzdigne in se ustvari dekompresijski učinek. Z uporabo kinezioloških trakov se:

  • izboljša mišična sposobnost
  • zmanjša se mišično vnetje in otekline
  • poveča se območje gibanja
  • izboljša se sklepna stabilnost
  • izboljša se cirkulacija krvi in limfe

 

Za koga je primerna uporaba kinezioloških trakov? Za vse! Vse, ki si  želimo izboljšati gibanje in odpraviti bolečine. Brez starostne omejitve- za otroke, odrasle in starejše. Ne glede na to ali se ukvarjamo s športom ali ne, bodo kineziološki trakovi vsakomur omogočili svobodno in izboljšano gibanje!

Želimo vam predstaviti napredno in učinkovito metodo aplikacije kinezioloških trakov. Podjetje RockTape je razvilo popolnoma novo metodo aplikacije kinezioloških trakov, imenovano FMT (Functional Movement Techniques). FMT temelji na konceptu mišic, ki delujejo kot veriga. Naučili se boste napredne aplikacije, ki podpira gibanje, ne mišic, in ne temelji na osnovni metodi aplikacije, ki upošteva le izvor in narastišče mišice.

Seminar je razdeljen na dva dela. Prvi dan je FMT Basic, kjer se obravnava teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome. Drugi dan pa je na sporedu FMT Performance, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

Po zaključenem tečaju dobite tudi licenco RockDoc, ki vam uradno potrjuje delo po FMT metodi.

Več o samem tečaju najdete tukaj:

https://www.rocktape.com/education-research/functional-movement-techniques/

Termin tečaja: 1 in 2. december, od 9h do 17h.

Lokacija: ŠD T.E.A.M Mozirje, Cesta na lepo njivo 5, Mozirje

Predavatelj: dr. Roy Sery. Je globalno priznani instruktor kineziotapinga pri podjetju RockTape.

– Kiropraktik
– Predsednik izraelske kiropraktične športne zveze.
– Predavatelj predmeta klinične biomehanike in kineziologije na Univerzi v Johannesburgu.
– Bil je član medicinske ekipe atletskega kluba med Meridian v Madridu in Maccabiah igrah!
– Ima dve privatni kliniki v Izraelu.

Cena: 360€.

Cena za študente ob posredovanju veljavne študentske izkaznice oz. potrdila o vpisu je 240€, v času do 10.11.2018.

Prijava na tečaj: Pošljite nam izpolnjeno prijavnico, na info@ustvarigibanje.si in poravnajte prijavnino v višini 150€. Preostanek zneska poravnajte do začetka tečaja. Lahko pa že ob prijavi poravnate celotni znesek. V kolikor se ne boste mogli udeležiti tečaja, se vam plačilo prenese na naslednji termin tečaja.

Število mest na tečaju je omejeno, zato vas prosimo, da se prijavite čim prej in si tako zagotovite svoje mesto na tečaju. Pridržujemo si pravico do spremembe termina tečaja, ker smo vezani na prihod predavateljev iz tujine.

Podatki za plačilo tečaja:

Športno društvo T.E.A.M., Cesta na lepo njivo 5, 3330 Mozirje.

IBAN: SI56 6100 0001 2152 313 (Delavska hranilnica d.d.).

Namen: (Pred) plačilo tečaja

Na tečaj pridete udobno oblečeni, s svojim zvezkom, pisalom in škarjami. Ves material za sodelovanje prejmete na tečaju.

 

V bližini vam lahko uredimo tudi ugodna prenočišča z zajtrkom za cca. 30€ na dan.