Vedno več ljudi nas obiskuje, ki ima težave s ploskim stopalom in v javnem zdravstvu zanje ne nudijo pomoči, ki bi jim pomagala odpraviti ali vsaj omiliti težave. Zakaj namenjamo takšno pozornost ploskim stopalom je ta, da zaradi nepravilne pozicije stopal pride do težav v kolenih, medenici, bolečinah v križu in hrbtu ter na koncu do nepravilne drže. Prav tako ploska stopala sama po sebi povzročajo že nemalo težav in bolečin ob daljši hoji ali v času, ko smo dlje časa na nogah.

S pravilnim kineziotapingom lahko začnemo težave odpravljati že od prvega dneva uporabe, saj se bo stopalo postavilo v pravilno pozicijo. Takoj bodo opazni že tudi rezultati in zmanjšanje bolečine. Kmalu boste dobili tudi občutek, da se vaša drža boljša. Da se stopalo popolnoma popravi, se zahteva malo daljše obdobje uporabe kineziotapinga. Zato vam v tem primeru svetujemo, da vas naučimo pravilne namestitve trakov, da si boste lahko sami nameščali trakove. Mi pa bomo z vami ostali na vezi in spremljali vaš napredek ter vas usmerjali. Pomembno je poudariti tudi, da bodo na stopalih trakovi obstojni malo manj časa- nekje do tri ali štiri dni, ker so trakovi izpostavljeni nenehnemu drgnjenju in lahko tudi potenju.

Poleg same uporabe trakov pa vam poleg tega pokažemo tudi odlične vaje za ploska stopala. Vaje so enostavne in ne bodo zahtevale preveč namenskega časa za izvajanje, saj si želimo, da so le te sestavljene tako, da jih boste res izvajali na dnevnem redu, ne pa morda 1-3x tedensko, ko bi morda odšli v fitnes ali si namensko vzeli pol ure do eno uro na dan, da bi izvajali vaje.

Če imate tudi v težave zaradi ploskih stopal, vas vabimo, da nas kontaktirate, da se pogovorimo, kako vam lahko pomagamo.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja