Izkušnje s kineziotapingom na ahilovi tetivi

UPORABA TRAKOV NA AHILOVI TETIVI

Našo pomoč je poiskala stranka, ki ima težave z ahilovo tetivo in nam je posredovala povratno informacijo o kineziotapingu.

Na desni nogi imam 16 let staro poškodbo ahilove tetive, ki mi še zdaj dela težave ob daljših sprehodih, hoji po stopnicah in na splošno obremenitvah, hkrati pa mi je bila to ena večja ovira za gibanje, ki pa ga moram narediti za izgubo teže. 

Za obdobje dveh tednov sem preizkusil kinezio-taping s strani RockTape Slovenija, tule pa so izkušnje. Pri hitrejši hoji brez tapinga so se začele bolečine po cca enem kilometru. S tapingom sem do bolečin lahko prehodil 7 kilometrov. Se pravi, da sem brez česarkoli drugega pridobil 6 km neboleče hoje. Po začetku bolečine sem prehodil še tri kilometre, bolečina pa je ponehala v roku ene ure.  Tako sem lahko isti dan prehodil še dodatnih 6 kilometrov. Brez tapinga je okrevanje trajalo vsaj en cel dan.

Druga opažanja so, da veliko lažje hodim po stopnicah in imam bolj stabilen korak med hojo. Največje veselje je ob dobljeni svobodi gibanja, pa še izgleda kul.

Ker se je na ahilovi tetivi izkazalo za dobro, sem po poškodbi bicepsa dal taping narediti še na roko. Takoj sem čutil, da je odleglo in se je v kratkem času poškodba tudi sanirala. Res dobra in strokovna oskrba s strani RockTape Slovenija.

Veseli smo, da je pomagalo ter najlepša hvala stranki za delitev izkušnje!

 

Če bi tudi vi želeli deliti izkušnjo, ste dobrodošli, da stopite v stik z nami.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja