Tečaji

ZA PRIJAVE NA AKTUALNE TEČAJE GLEJ SPODAJ!

V Sloveniji organiziramo mednarodne tečaje z licenco RockDoc. Spodaj so navedeni tečaji, ki so trenuntno na voljo v Sloveniji.

 

RockTape izhaja iz koncepta FMT (Functional Movement Techniques), ki združuje ogromno naprednih tehnik in znanj. Vse je podrejeno temu, da se telo čimbolj funkcionalno giblje. 

 

Tečaji so vodeni s strani vrhunskih strokovnjakov na področju kineziotapinga, IASTM tehnik in sorodnih dejavnosti. Po vseh opravljenih tečajih dobite mednarodno licenco in odlično priložnost za sodelovanje v naši mednarodni ekipi.

FMT

BASIC

Osnovni tečaj kineziotapinga. Obravnava se teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome.

“taping movement, not muscles”

FMT

PERFORMANCE

Nadaljevalni tečaj kineziotapinga, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

FMT

BLADES

Mobilizacija mehkih tkiv s pomočjo instrumentov (IASTM- Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization). Predstavljen je koncept gibalne terapije in izboljšanja gibljivosti za osebe z disfunkcionalnim vzorcem gibanja (akutni ali kronični). Zajeta je anatomija, fiziologija in nevrologija miofascialnega mehkega tkiva.

FMT

BLADES ADVANCED

Nadaljevalni tečaj mobilizacije mehkih tkiv z inštrumentom. Predstavljene so napredne tehnike s posebnimi instrumenti, da se preko kože, fascije, miofascialnih točk, mehano-receptorjev, izboljšajo rezultati.

FMT

MOVABILITY

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vsemi naprednimi tehnikami in vajami za gibljivost telesa. Žogice, elastike, masažni valji in ostali pripomočki vam bodo od sedaj redni spremljevalec pri vašem delu.

FMT

CUPPING AND FLOSSING

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vakuumsko terapijo in flossingom. 

NAŠI NASLEDNJI TEČAJI

FMT Basic and Performance kmalu!
FMT Blades 18. maj, Maribor
FMT Blades Advanced 19. maj, Maribor

PRIJAVA NA TEČAJ IASTM: Blades & Blades Advanced

18. IN 19. MAJ – MARIBOR

Prijave in vsa vprašanja na e-pošto: info@rocktape.si

Kaj je ta tečaj in kaj pomeni IASTM?

Na voljo je najkvalitetnejši in svetovno priznan tečaj o mobilizaciji mehkih tkiv z instrumenti (IASTM). Za vaše stranke lahko na enostaven in učinkovit način poskrbite z uporabo naših pripomočkov – RockBlades.

IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Manipulation) je manipulacija mehkega tkiva ob pomoči instrumenta. Je preprosta, neinvazivna oblika manualne terapije za obdelavo ali mobiliziranje struktur mehkega tkiva v človeškem telesu. IASTM postaja čedalje bolj priljubljen tako med terapevti kot tudi med pacienti, saj ga odlikujeta izjemna učinkovitost in zanesljivost.

Ker je to premierni tečaj v Sloveniji, imamo za vas pripravljeno zelo privlačno ponudbo!

Tečaj je razdeljen na dva dela. Prvi dan je na sporedu tečaj FMT Blades, kjer je predstavljen koncept gibalne terapije in izboljšanja gibljivosti za osebe z disfunkcionalnim vzorcem gibanja (akutni ali kronični). Zajeta je tudi anatomija, fiziologija in nevrologija miofascialnega mehkega tkiva. Drugi dan pa je na sporedu FMT Blades Advanced, to je nadaljevalni tečaj mobilizacije mehkih tkiv z instrumentom. Predstavljene so napredne tehnike s posebnimi instrumenti, da se preko kože, fascije, miofascialnih točk, mehano-receptorjev, izboljšajo rezultati.

Po zaključenem tečaju dobite tudi licenco RockDoc, ki vam uradno potrjuje delo po IASTM metodi.

Termin tečaja: 18. in 19. maj 2019, predvidoma od 9h do 17h.
Lokacija: LevelUp – Trening center, Razvanjska cesta 38, Maribor.
Predavateljica: mednarodna fizioterapevtka in predavateljica Elzbieta Krzyworzeka. Več o njenem delu najdete na www.educo.org.pl/index.php?lang=pl-pl

Tečaj je v angleščini. S popolnoma osnovnim znanjem angleščine boste lahko zelo dobro sledili tečaju. Spotoma pa bomo na voljo tudi za prevod skozi ves čas tečaja. Ker pa je večina tečaja praktična in v povezavi tudi z ostalimi udeleženci tečaja, je interakcija med skupino zelo dobra in komunikacija dobro poteka.

Več o samem tečaju najdete tukaj:
www.ustvarigibanje.si/tecaji
www.rocktape.com/medical/education/fmt-blades/

Cena:
Akcijska cena za hitre prijave za dvodnevni tečaj je 310€ ali 170€ za en dan tečaja. Akcija velja le za hitre prijave do 31.3.2019. Kasneje velja redna cena.

Redna cena za dvodnevni tečaj znaša 410€ ali 220€ za en dan.
Akcijska cena za študente je do 31.3.2019, ob posredovanju študentske izkaznice, 280€ ali 150€ za en dan. Kasneje velja redna cena.

TEČAJA SE LAHKO UDELEŽITE TUDI BREZ NAKUPA ORODJA, SAJ VAM GA LAHKO V ČASU TEČAJA BREZPLAČNO IZPOSODIMO.

Ob prijavi na tečaj lahko kupite tudi najkvalitetnejše IASTM orodje na tržišču, ki se uporablja med tečajem. Za vse udeležence imamo pripravljeno ekskluzivno ponudbo, ki ste je deležni le ob prijavi. Več o tej ponudbi orodij prejmete skupaj s prijavnico.

Najkvalitetnejša IASTM orodja proizvajalca RockTape:
https://ustvarigibanje.si/product-category/iastm/

Ponavljamo: Udeležba tečaja ni pogojena z nakupom orodja, saj vam orodje v času tečaja lahko brezplačno izposodimo.

Prijava:
Pišite nam na info@rocktape.si, da vam pošljemo prijavnico. Izpolnjeno prijavnico nam pošljite nazaj na isti email naslov. Za tem, vam bomo poslali račun za prijavnino (in izbrano orodje). Pogoj za rezervacijo mesta na tečaju je poravnan del prijavnine v višini 150€. Preostanek zneska se lahko poravna do začetka tečaja. V celoti poravnan znesek je pogoj za udeležbo na tečaju in za izdajo licence RockDoc.

V primeru nakupa lastnega orodja, je potrebno vrednost le-tega pravtako poravnati ob prijavi na tečaj.

Hitre prijave:
Za uveljavljanje akcijskega popusta za hitre prijave je potrebno poravnati del prijavnine v višini 150€ do 31.3.2019. Ob sočasnem nakupu orodja, je potrebno do tega datuma poravnati tudi znesek le-tega. Preostanek zneska se lahko poravna do začetka tečaja. V celoti poravnan znesek je pogoj udeležbo na tečaju in za izdajo licence RockDoc.

V kolikor se ne boste mogli udeležiti tečaja in nas boste o tem obvestili najkasneje teden dni pred začetkom tečaja, se vam plačilo prenese na naslednji termin tečaja. Plačila se ne vračajo. Pridržujemo si pravico do spremembe termina tečaja, ker smo vezani na prihod predavateljev iz tujine ali ob nezadostnem številu prijavljenih.

 

V bližini vam lahko uredimo tudi ugodna prenočišča. Za več informacij nas prosim kontaktirajte.

FMT KINEZIOTAPING TEČAJ: FMT BASIC & FMT PERFORMANCE

11. in 12. maj –  LJUBLJANA!

Prijave in vsa vprašanja na e-pošto: info@rocktape.si

Kaj je kineziotaping in RockTape?

Kineziotaping je učinkovita metoda za lajšanje in odpravljanje bolečin na popolnoma naraven način. Z aplikacijo kinezioloških trakov se koža mikroskopsko privzdigne in se ustvari dekompresijski učinek. Z uporabo kinezioloških trakov se:

  • izboljša mišična sposobnost
  • zmanjša se mišično vnetje in otekline
  • poveča se območje gibanja
  • izboljša se sklepna stabilnost
  • izboljša se cirkulacija krvi in limfe

 

Za koga je primerna uporaba kinezioloških trakov? Za vse! Vse, ki si  želimo izboljšati gibanje in odpraviti bolečine. Brez starostne omejitve- za otroke, odrasle in starejše. Ne glede na to ali se ukvarjamo s športom ali ne, bodo kineziološki trakovi vsakomur omogočili svobodno in izboljšano gibanje!

Želimo vam predstaviti napredno in učinkovito metodo aplikacije kinezioloških trakov. Podjetje RockTape je razvilo popolnoma novo metodo aplikacije kinezioloških trakov, imenovano FMT (Functional Movement Techniques). FMT temelji na konceptu mišic, ki delujejo kot veriga. Naučili se boste napredne aplikacije, ki podpira gibanje, ne mišic, in ne temelji na osnovni metodi aplikacije, ki upošteva le izvor in narastišče mišice.

Tečaj je razdeljen na dva dela. Prvi dan je FMT Basic, kjer se obravnava teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome. Drugi dan pa je na sporedu FMT Performance, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

Po zaključenem tečaju dobite tudi licenco RockDoc, ki vam uradno potrjuje delo po FMT metodi.

Več o samem tečaju najdete tukaj:

http://www.fitnes-zveza.si/dogodki/tecaj-kineziotapinga-fmt-basic-performance/