Tečaji

ZA PRIJAVE NA POSAMEZNE TEČAJE GLEJ SPODAJ!

V Sloveniji organiziramo mednarodne tečaje z licenco RockDoc. Spodaj so navedeni tečaji, ki so trenuntno na voljo v Sloveniji.

 

RockTape izhaja iz koncepta FMT (Functional Movement Techniques), ki združuje ogromno naprednih tehnik in znanj. Vse je podrejeno temu, da se telo čimbolj funkcionalno giblje. 

 

Tečaji so vodeni s strani vrhunskih strokovnjakov na področju kineziotapinga, IASTM tehnik in sorodnih dejavnosti. Po vseh opravljenih tečajih dobite mednarodno licenco in odlično priložnost za sodelovanje v naši mednarodni ekipi.

FMT

BASIC

Osnovni tečaj kineziotapinga. Obravnava se teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome.

“taping movement, not muscles”

FMT

PERFORMANCE

Nadaljevalni tečaj kineziotapinga, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

FMT

BLADES

Mobilizacija mehkih tkiv s pomočjo instrumentov (IASTM- Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization). Predstavljen je koncept gibalne terapije in izboljšanja gibljivosti za osebe z disfunkcionalnim vzorcem gibanja (akutni ali kronični). Zajeta je anatomija, fiziologija in nevrologija miofascialnega mehkega tkiva.

FMT

BLADES ADVANCED

Nadaljevalni tečaj mobilizacije mehkih tkiv z inštrumentom. Predstavljene so napredne tehnike s posebnimi instrumenti, da se preko kože, fascije, miofascialnih točk, mehano-receptorjev, izboljšajo rezultati.

FMT

MOVABILITY

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vsemi naprednimi tehnikami in vajami za gibljivost telesa. Žogice, elastike, masažni valji in ostali pripomočki vam bodo od sedaj redni spremljevalec pri vašem delu.

FMT

CUPPING AND FLOSSING

Enodnevni tečaj, kjer se boste spoznali z vakuumsko terapijo in flossingom. 

NAŠI NASLEDNJI TEČAJI

FMT Basic and Performance 9. in 10. marec, Maribor
FMT Basic 6. April
FMT Blades 7. April

OBRAZEC ZA PRIJAVO NA TEČAJ:

TEČAJ KINEZIOTAPINGA FMT BASIC & PERFORMANCE 

9. IN 10. MAREC – MARIBOR

Prijave in vsa vprašanja na e-pošto: info@ustavrigibanje.si

Obrazec za prijavo najdete zgoraj ali pišite na navedeno e-pošto, da vam ga pošljemo.

Kaj je kineziotaping in RockTape?

Kineziotaping je učinkovita metoda za lajšanje in odpravljanje bolečin na popolnoma naraven način. Z aplikacijo kinezioloških trakov se koža mikroskopsko privzdigne in se ustvari dekompresijski učinek. Z uporabo kinezioloških trakov se:

  • izboljša mišična sposobnost
  • zmanjša se mišično vnetje in otekline
  • poveča se območje gibanja
  • izboljša se sklepna stabilnost
  • izboljša se cirkulacija krvi in limfe

 

Za koga je primerna uporaba kinezioloških trakov? Za vse! Vse, ki si  želimo izboljšati gibanje in odpraviti bolečine. Brez starostne omejitve- za otroke, odrasle in starejše. Ne glede na to ali se ukvarjamo s športom ali ne, bodo kineziološki trakovi vsakomur omogočili svobodno in izboljšano gibanje!

Želimo vam predstaviti napredno in učinkovito metodo aplikacije kinezioloških trakov. Podjetje RockTape je razvilo popolnoma novo metodo aplikacije kinezioloških trakov, imenovano FMT (Functional Movement Techniques). FMT temelji na konceptu mišic, ki delujejo kot veriga. Naučili se boste napredne aplikacije, ki podpira gibanje, ne mišic, in ne temelji na osnovni metodi aplikacije, ki upošteva le izvor in narastišče mišice.

Tečaj je razdeljen na dva dela. Prvi dan je FMT Basic, kjer se obravnava teorije in aplikacije za bolečino, držo, edeme, brazgotine in nevrološke simptome. Drugi dan pa je na sporedu FMT Performance, ki temelji na osnovnih konceptih FMT, s poudarkom na miofascialnih točkah, gibalni terapiji in izboljševanju učinkovitosti.

Po zaključenem tečaju dobite tudi licenco RockDoc, ki vam uradno potrjuje delo po FMT metodi.

Več o samem tečaju najdete tukaj:

https://www.rocktape.com/education-research/functional-movement-techniques/

Termin tečaja: 9. in 10. marec, od 8/9h do 17/18h.

Lokacija: Maribor. LevelUp Trening Center. Razvanjska cesta 38, Maribor.

Predavatelj: fizioterapevt Denis Olisov

Tečaj je v angleščini. S popolnoma osnovnim znanjem angleščine boste lahko zelo dobro sledili tečaju. Spotoma pa bomo na voljo tudi za prevod skozi ves čas tečaja. Ker pa je večina tečaja praktična in v povezavi tudi z ostalimi udeleženci tečaja, je interakcija med skupino zelo dobra in komunikacija dobro poteka.

Cena: 360€.

Če si že zamudil early bird akcijo, sedaj izkoristi naslednjo akcijo, ki ti prinaša 60€ popusta! Akcija velja do 18.2.2019!

Študentje imate ob posredovanju študentske izkaznice ceno 270€, do 18.2.109!

Število mest je omejenih, zato da lahko zagotovimo najvišjo kvaliteto izvedbe tečaja.

 

Prijava na tečaj: Pošljite nam izpolnjeno prijavnico, na info@ustvarigibanje.si in poravnajte prijavnino v višini 150€. Preostanek zneska poravnajte do začetka tečaja. Lahko pa že ob prijavi poravnate celotni znesek.

V kolikor se ne boste mogli udeležiti tečaja in nas o tem obvestili najkasneje teden dni pred začetkom tečaja, se vam plačilo prenese na naslednji termin tečaja. Plačila se ne vračajo. Število mest na tečaju je omejeno, zato vas prosimo, da se prijavite čim prej in si tako zagotovite svoje mesto na tečaju. Pridržujemo si pravico do spremembe termina tečaja, ker smo vezani na prihod predavateljev iz tujine ali ob nezadostnem številu prijavljenih.

 

Podatki za plačilo tečaja:

Road Kings, Stjepan Zagoršćak s.p., Opekarniška cesta 12e, 3000 Celje.

IBAN: SI56 0510 0801 5868 610 (Abanka d.d.)

Namen: (Pred)plačilo tečaja

Skic: SI99

 

Na tečaj pridete udobno oblečeni, s svojim zvezkom, pisalom in škarjami. Ves material za sodelovanje prejmete na tečaju.

 

V bližini vam lahko uredimo tudi ugodna prenočišča. Za več informacij nas prosim kontaktirajte.